Μπροστά 12,5 μονάδες η ΝΔ, συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης με 61,2%

Ανοίγει η ψαλίδα στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.
Μπροστά 12,5 μονάδες η ΝΔ, συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης με 61,2%
2'

ΗΤΤΑ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΣTH BOYΛΗ Η ΖΩΗ, ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΛΑΕ

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%.

Οι ΑΝ.ΕΛ. με 2% μπορεί να εξασφαλίσουν την είσοδο και πάλι στη Βουλή, όπως και η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει επίσης 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Σε διπλάσια ποσοστά παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

dimoskopisi eleftheros typos ekloges avrio 1300

Συντριπτική είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι μόλις 14% που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi eleftheros typos parastasi nikis 1300

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βαθμολογούν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης και οκτώ στους δέκα εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί. Στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός έχασε και το τελευταίο του «χαρτί» με το πρόσχημα της πάταξης της διαπλοκής μέσα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αφού το 61% πιστεύει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία πρόθεσή του ήταν να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς όφελός του. Μάλιστα η απόφαση του Μαξίμου γυρίζει μπούμερανγκ καθώς σχεδόν 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση αποτυπώνεται τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και στον χάρτη της οικονομίας.

Ποσοστό 82,6% πιστεύει ότι η χώρα προχωρά προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 85,7% κρίνει αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό 83,8% πιστεύει ότι η πολιτική που ασκείται θα χειροτερέψει την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Πάνω από τους μισούς το 62,3% πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές για να προκύψει άλλη κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 35,9% έναντι 19,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ η κυβέρνηση έχασε και τη μάχη σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου η συντριπτική πλειοψηφία ζητά την ακύρωσή του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή