«Όχι» της εξεταστικής σε νέα ακρόαση του Δημήτρη Κοντομηνά
Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Κοντομηνά; Τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες περί… πρωινάδικων προέταξε απέναντι στην πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) για νέα ακρόαση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του ο βουλευτής της κυβέρνησης, Σπύρος Λάππας.
Τελικά η πρόταση του κ. Λοβέρδου να κληθεί εκ νέου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», Δημήτρης Κοντομηνάς, για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων από Τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ, απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, όπως επίσης και το αίτημά του να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική, ο πρώην διευθυντής του «Mega», Μανώλης Καψής.
Αιτιολογώντας την πρότασή του για νέα ακρόαση του κ. Κοντομηνά, ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε, ότι προκύπτει αυτή η ανάγκη, λόγω των χθεσινών δηλώσεων του επιχειρηματία, σχετικά με παρεμβάσεις που του έγιναν μετά την διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, ώστε το κανάλι του να συνεργαστεί με συγκεκριμένο υποψήφιο.
«Αποστρέφομαι τη λογική να μετατραπεί η Εξεταστική Επιτροπή σε εκπομπή πρωϊνάδικου», ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα.
«Ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στην Εξεταστική και είπε ό,τι είχε να μας πει και δεν θα μας πει νέες σκέψεις και δεδομένα. Ας βγάλει 100 δελτία Τύπου, αν θέλει», συνέχισε ο κ. Λάππας.
Για τον κ. Καψή, ο κ. Λάππας υποστήριξε ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να κληθεί για να κάνει απλά μια «δήλωση πολιτικού περιεχόμενου», αφού όπως είπε, δεν κατέχει καμία καίρια θέση στο «Mega» που να αφορά το παρελθόν ή την προοπτική του καναλιού.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι το θέμα των καταγγελιών του κ. Κοντομηνά δεν θα πρέπει να αγνοηθεί, και διευκρίνισε ότι η δική του πρόταση είναι να κληθεί στην Εξεταστική, εφόσον διαπιστωθεί ότι η Επιτροπή Θεσμών, που είναι και η αρμόδια, δεν είναι διατεθειμένη να τις ερευνήσει.
Για την κλήτευση του κ. Καψή, αναγνώρισε μεν ότι δεν είχε κανένα διοικητικό ρόλο, ωστόσο όπως είπε, «θα είναι θετικό να μπορούσε να πει τις σκέψεις του, καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανείσπρακτα δάνεια του «Mega».
Με την πρόταση του κ. Μηταράκη, συντάχθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώνοντας ότι στις χθεσινές καταγγελίες του, ο κ. Κοντομηνάς «δεν είπε κάτι που έπεσε κανείς από τα σύννεφα», ενώ θετικός εμφανίστηκε και για την κατάθεση στην Εξεταστική, του κ. Καψή.
Τη διαφωνία του για νέα κλήτευση του κ. Κοντομηνά, εξέφρασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι και στη πρώτη του κατάθεση στην Εξεταστική «έλεγε καραμπινάτα ψέματα».
«Για εμάς το θέμα του κ. Κοντομηνά διαλευκάνθηκε. Όποιος θέλει να κάνει εκπομπές ας τις κάνει, έχει τη δυνατότητα αυτή», πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, ομόφωνα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, συμφώνησαν ότι είναι αναρμόδια να εξετάσουν όλα τα έγγραφα που τους απέστειλε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», Θανάσης Γεωργακόπουλος,
καθώς δεν αφορούν τις εργασίες τους και θα τα διαβιβάσουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Γεωργακόπουλος, στην επιστολή του προς τα μέλη της Εξεταστικής, τα έγγραφα σχετίζονται με τη ΝΔ και αφορούν, μεταξύ άλλων, διάφορα αιτήματα πολιτών προς το κόμμα, τα οποία βρήκε ο ίδιος στα σκουπίδια στην Συγγρού, αμέσως μετά που μετακόμισε σε νέα γραφεία.