Τηλεοπτικές άδειες: Στον «πάγο» ο νόμος – γέφυρα μετά την απόφαση για το ΕΣΡ
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών ενώ η κυβέρνηση ζητά να πραγματοποιηθεί εκ νέου εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, με τους ίδιους υποψηφίους για τη στελέχωση του ΕΣΡ, «σε μια ύστατη προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση του ΕΣΡ – 16 Ναι, 6 Παρών, 1 Όχι, 1 Απών – καθώς και η διαλλακτική στάση που επέδειξαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι , ερμηνεύονται από την κυβέρνηση ως ευκαιρία προκειμένου να «στριμώξει» τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι ενδεικτική άλλωστε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου στην οποία υπογραμμίζονται τα εξής:
«Για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από πέντε συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5. Διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικτατείας Νίκος Παππάς τόνισε με μήνυμά του τα εξής:
«Τα κόμματα του ΝΑΙ στη σημερινή Διάσκεψη Προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339».
Σε προηγούμενη ανάρτησή του ανέφερε πως «στη Διάσκεψη Προέδρων έγιναν σημαντικά βήματα. Η προσπάθεια για λύση στο ΕΣΡ πρέπει να συνεχιστεί. Η ΝΔ να πάει από "ΠΑΡΩΝ" σε "ΝΑΙ"».