Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας
«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω. Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Επίθεση στη νέα υπουργό Εργασίας
Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έφη Αχτσιόγλου θυμίζοντας την μέχρι τώρα θητεία της στο υπουργείο Εργασίας: «Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο».
Ο κ. Παππάς θέλει να έχει το ΕΣΡ υποχείριό του
Από τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν και οι αναφορές στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών: «Αν θέλουν ένα ΕΣΡ υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν», είπε χαρακτηριστικά. «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς πρέπει να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του ΕΣΡ, ενός ΕΣΡ που όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».