Γ.Βρούτσης​: Πολίτες β΄ κατηγορίας οι Έλληνες

Σκληρή κριτική στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, από τον αρμόδιο σε θέματα φορολογικά, αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ...

Σκληρή κριτική στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, από τον αρμόδιο σε θέματα φορολογικά, αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, που κάνει λόγο για νέο «κατόρθωμα» Βενιζέλου, αυτή τη φορά στο χώρο του πολύπαθου Τουρισμού.

«Δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και αλαλούμ. Και το χειρότερο, κατηγοριοποίησε τους Έλληνες ως πολίτες β’ κατηγορίας, τιμωρώντας τους να πληρώνουν ΦΠΑ 23%, σε αντίθεση με τους τουρίστες από το εξωτερικό, που θα απολαμβάνουν ΦΠΑ κατά 10 μονάδες χαμηλότερο, δηλαδή 13%», σημειώνει ο βουλευτής Κυκλάδων, μιλώντας για υποκριτικές, προθέσεις του περί μείωσης των φορολογικών συντελεστών στο χώρο της εστίασης που αποδείχτηκαν απατηλές αφού, όπως παρατηρεί, όχι μόνο δεν αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά δημιουργούνται νέοι φορολογικοί λαβύρινθοι που αυξάνουν τη γραφειοκρατία και το κόστος στις επιχειρήσεις.