Μόσιαλος: Χωρίς φιέστες και κουστωδίες στη ΔΕΘ

«Θα είναι μια λιτή και ουσιαστική παρουσία», είπε χαρακτηριστικά...

«Θα είναι μια λιτή και ουσιαστική παρουσία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ.

Οι πολίτες επιθυμούν «ουσιαστικότητα, λιτότητα και αποφασιστικότητα στις κυβερνητικές δράσεις» και «όχι φιέστες και κουστωδίες παραγόντων», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημειώνοντας ότι σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις .

Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι θα πραγματοποιηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι ενόψει του νέου Εθνικού Φορολογικού Πλαισίου επανεξετάζονται οι συντελεστές ΦΠΑ, οι φοροαπαλλαγές και οι φορολογικοί συντελεστές καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες.

«Στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα και να πιαστούν οι στόχοι ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας. Χρειάζεται σοβαρό κράτος και ελεγκτικοί μηχανισμοί καθώς και άμεση εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων».

Σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα φορολογικά δικαστήρια, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «το πολύ το "Κύριε ελέησον" το βαριέται και ο Θεός», ενώ υπογράμμισε ότι το κράτος επέβαλλε πρόστιμα άνω των 3 δισ. ευρώ πέρυσι, αλλά έχει εισπράξει λόγω των προσφυγών ελάχιστα.

Σε ότι αφορά την ΕΡΤ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει την ανεξάρτητη επιτροπή μετά από συνεννόηση με τα κόμματα, σημειώνοντας ότι θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού, θα δημιουργηθούν νέες δομές και θα απεξαρτηθεί η δημόσια τηλεόραση από τον κυβερνητισμό.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και διεμήνυσε ότι «οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι ιδιοκτησία των εργαζομένων αλλά του ελληνικού λαού, ο οποίος πληρώνει».