Γεωργιάδης: «Ναι» στην υποχρεωτική στράτευση στα 18

Θετικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως σε μια τέτοια ρύθμιση συμφωνεί και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» τόνισε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του… Ο στρατός έχει νέους ανθρώπους» σημείωσε.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του, «Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο», προειδοποίησε.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ο Ράμα με φαινομενική ευγένεια έθεσε πολύ σοβαρά ζητήματα» κάνοντας λόγο για τούρκικο και αλβανικό αναθεωρητισμό που φαίνεται ότι έχουν διασύνδεση μεταξύ τους.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας και η δημογραφική κάμψη έχουν αποδυναμώσει την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις