Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον νέο υπουργού Παιδείας

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με το νέο υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας ήταν εθιμοτυπική και ανταποδοτική της αντίστοιχης που είχε πραγματοποιήσει στις 21 Νοεμβρίου ο κ. Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ρεπορτάζ Κάτια Τσιμπλάκη

«Έχουμε πολλά και καλά να κάνουμε», είπε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας φθάνοντας στο υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός παιδείας από την πλευρά του τόνισε υποδεχόμενος τον αρχιεπίσκοπο: «Χαίρομαι πραγματικά που πήγαν καλά οι εργασίες της Συνόδου. Και χαίρομαι που δεν υπάρχει ίχνος παρεξηγήσεων, που θα έπρεπε να συζητηθούν σήμερα. Αυτό είναι μία κατάκτησή μας».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που ήταν μικρότερη από 30 λεπτά ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκλησίας για το ταξίδι που είχε με τον πρωθυπουργό στη Θράκη. «Ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά πράγματα», είπε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε ότι σε αυτή τη συνάντηση δεν συζητήθηκε το μάθημα των θρησκευτικών.

«Όσο γνωρίζω τον Μακαριότατο καταλαβαίνω ότι είναι ένας άνθρωπος με πλούσια εμπειρία και ιδέες πολύ ενδιαφέρουσες για ένα σύνολο θεμάτων», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόογλου.

Απαντώντας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σημείωσε: «Θέλω και εγώ να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου. Διότι ήταν επιθυμία μου να έρθω και όχι μόνο εθιμοτυπικά. Ήθελα να έρθω σήμερα στο υπουργείο και να ανταποδώσω τη χαρά της επισκέψεως, όπως και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε ορισμένα θέματα, όπως είναι φυσικό. Πολύ ωραία είπε ο κύριος υπουργός ότι αυτά που είπαμε έχουν πάρει τον δρόμο τους, προχωρούν και σιγά σιγά υλοποιούνται.

Επόμενο βήμα, είναι η συνάντηση των επιτροπών του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μάθημα των θρησκευτικών.»

Σχετικές ειδήσεις