Η πρεσβεία των ΗΠΑ πίσω από τις παρακολουθήσεις Καραμανλή!
Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθηνά φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων της περιόδου 2004 - 2005, όπως καταδεικνύει η εισαγγελική ερευνά, στοιχεία της οποίας φέρει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή της Κυριακής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύνδεση των τεσσάρων από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας.
Στο σκάνδαλο αμερικανικών - όπως όλα δείχνουν - αποχρώσεων εμπλέκονται πέραν του κ. Καραμανλή, που παρακολουθούνταν, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας, κορυφαίοι υπουργοί αλλά και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών.
Το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Πριν από λίγες εβδομάδες, τα "Επίκαιρα", είχαν αποκαλύψει και σχέδιο δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο».
Άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, FSB,- που είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ», διοργανώνοντας κυρίως επιχειρήσεις «αντιπαρακολούθησης»- πως μία «ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Η επιχείρηση δολοφονίας Καραμανλή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ- όπως το δημοσίευσε το περιοδικό- εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργεια¬κής πολιτικής της χώρας». Με άλλα λόγια, κάποιοι ήθελαν να ανατρέψουν την ενεργειακή πολιτική, πετυχαίνοντας τη φυσική εξόντωση του «στόχου» αφού το σχέδιο «Πυθία 1», φέρεται να περιλάμβανε τέσσερα σημεία:
· την πολιτική αποσταθεροποίηση, με την υπόθεση Βατοπαιδίου, που βρισκόταν εν εξελίξει πολλά χρόνια, όμως είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2008.
· την επιχειρηματική αποσταθεροποίηση με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη και με απαγωγές επιχειρηματιών.
· την κοινωνική αποσταθεροποίηση, με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και τα «Δεκεμβριανά»
· τα διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.