Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση του σχηματισμού μίας κυβέρνησης ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ακόμα και στην περίπτωση που η οδός Πειραιώς κατακτήσει την αυτοδυναμία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο θέμα της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να βγει από τον κύκλο της κρίσης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα του για κάλπες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Πορευόμενος εμφατικά στη στρατηγική της αποδόμησης Μαξίμου και πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας, που έχει καταδικάσει την Ελλάδα στην εσωστρέφεια και την οπισθοχώρηση.
«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός, ο οποίος συστηματικά διχάζει την ελληνική κοινωνία, μας βάζει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, δρομολογεί καινούργια μέτρα, περικόπτει συντάξεις και αυξάνει φόρους», τονίζει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Εμείς είπαμε, από την πρώτη στιγμή, στον κ. Τσίπρα "Κλείστε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα. Μην επαναλάβετε το ίδιο έργο, το οποίο είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μια συνεχόμενη διαπραγμάτευση με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό ακροατήριο, η οποία οδηγεί πάντα σε περισσότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα, περισσότερους φόρους και περικοπές συντάξεων". Πολύ φοβάμαι ότι σε αυτήν την κατάληξη πάλι πηγαίνουμε με τις τακτικές του κ. Τσίπρα», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Οι εκλογές σήμερα είναι η λύση για τη χώρα. Και είναι λύση για το πρόβλημα της χώρας γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη. Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι ότι δεν έχουμε επενδύσεις, δεν έχουμε δουλειές, και έχουμε και μια υψηλή φορολογία. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, αυτήν τη στιγμή, να οδηγήσει τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης. Μόνο μια πολιτική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αυτό το αναπτυξιακό σοκ, το οποίο χρειάζεται η χώρα», σημειώνει και εστιάζοντας στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ, αναφέρει πως η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και συμμάζεμα του κράτους.
«Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά – προσέξτε – συζητάμε για αξιολόγηση, συζητάμε για εξορθολογισμό δομών, συζητάμε για κινητικότητα, συζητάμε το προσωπικό του Δημοσίου να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συζητάμε για σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, συζητάμε για μεγαλύτερη συνεργασία του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα», διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.