Ο Τσίπρας, οι εκλογές και η ανάπτυξη που όλο έρχεται μα ποτέ δεν φτάνει
Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός της «περήφανης διαπραγμάτευσης» έδωσε χθες, Παρασκευή (23/12/2016) ακόμη ένα ρεσιτάλ υποκριτικής για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εξορμώντας αυτή τη φορά από την Καλαμάτα και αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό πως ο ίδιος δεν έχει καν στο μυαλό του τις πρόωρες εκλογές.
Επιμένει στο ανιαρό αφήγημα «εκλογές στην ώρα τους» ο πρωθυπουργός τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ψάχνει εναγωνίως για ημερομηνία και... ενοχλείται από την κριτική - Μαζικές εξορμήσεις, για να πείσει λυτούς και δεμένους ότι η ανάπτυξη έρχεται
Εγκαινιάζοντας τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Καλαμάτας (158 χλμ.) και Λεύκτρου - Σπάρτης (47 χλμ.) που άρχισε να κατασκευάζεται το 2008, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα επιπρόσθετα οφέλη της τροποποιημένης σύμβασης με την παραχωρησιούχο εταιρεία και είπε χαριτολογώντας ότι «υπάρχει και κάτι που θα αργήσετε να κάνετε χρήση, οι δωρεάν μετακινήσεις στις εκλογές, γιατί οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έδειξε να ενοχλείται σφόδρα, επειδή του ασκείται συστηματικά κριτική. «Εγώ δεν θα είμαι πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου, θα επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες, τους χαρίζουμε τη μεσολάβηση των εκπομπών και των ΜΜΕ».
Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Νιώθει ο κ. Τσίπρας αδικημένος κι ότι γίνεται δέκτης άδικων επικρίσεων;
Η αλήθεια, δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό, όπως και ο βήχας δεν κρύβονται με τίποτα. Ο ίδιος «οργώνει» ξαφνικά όλη την Ελλάδα, κόβει κορδέλες και κάνει φιέστες, επειδή θέλει να πείσει τους πάντες για τις ευαισθησίες του, πιστεύοντας ότι ο κόσμος είναι ανόητος και δεν αντιλαμβάνεται πού το πάει.
Οι πολίτες «βλέπουν» πρόωρες εκλογές
Σε κάθε περίπτωση, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο αρχηγός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν πείθει. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (23/12/2016) για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News».
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, περισσότεροι από έξι στους δέκα Έλληνες πολίτες προβλέπουν πως το 2017 η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Ειδικότερα, το 23,8% απαντάει πώς είναι «πολύ πιθανό» να γίνουν, το 39,2% ότι είναι «αρκετά πιθανό», ενώ μόλις το 7,9% απαντά «καθόλου πιθανό» και το 21,2% «όχι και τόσο πιθανό».
Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται η απαισιοδοξία των Ελλήνων για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Η λέξη που εκφράζει το 63,1% των πολιτών ενόψει της νέας χρονιάς είναι «ανησυχία» , «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%). Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι μόλις το 0,7% αισθάνεται «σιγουριά»!
Επίσης, στο ερώτημα «πόσο ικανός / δυνατός αισθάνεστε να διατηρήσετε τη σημερινή ποιότητα ζωής σας και το 2017», το 77%, δηλαδή περίπου οι 8 στους 10 απαντά «λίγο» και «καθόλου» και μόλις το 19,5% πολύ.
Και το «brain drain» καλά κρατεί...
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο που αποτυπώνεται στην ίδια έρευνα είναι η ιδιαίτερη αυξημένη προτίμηση των νέων ανθρώπων να φύγουν από την Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Το «brain drain», ήτοι το φαινόμενο της φυγής νέων καταρτισμένων σε άλλες χώρες συνιστά ανοικτή πληγή για τη χώρα μας.
Από τη δημοσκόπηση καταδεικνύεται ότι συνολικά τέσσερις στους δέκα νέους, ηλικίας 18-24 ετών, εάν είχαν την ευκαιρία θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, «σίγουρα ναι» απαντάει το 17,3% και «μάλλον ναι» το 18,9%.
Η ανάπτυξη κατά Τσίπρα κόλλησε στην κίνηση
Τα παραπάνω, όμως, φαίνεται πως είναι «ψιλά γράμματα» για τον πρωθυπουργό που παραμένει πιστά δεμένος στο μνημονιακό άρμα του Βερολίνου, επιδιδόμενος σε ψευτοπαλληκαρισμούς για εσωτερική κατανάλωση.
Αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τη Μεσσηνία, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα». Και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας».
Το ερώτημα είναι πώς; Το δόγμα της σκληρής λιτότητας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει το «Μνημόνιο 3» έχει κυριολεκτικά καταβάλλει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Στο εξωτερικό, ακόμη και τα πιο ευήκοα ώτα, αξιωματούχοι και εταίροι που προσπαθούσαν να πείσουν τον άτεγκτο πυρήνα των Μέρκελ, Σόιμπλε και Ρέγκλινγκ για τις καλές προθέσεις της Ελλάδας, αρχίζουν να γυρίζουν την πλάτη τους στον κ. Τσίπρα.
Και ήδη ο ξένος Τύπος, με αποκορύφωμα το δημοσίευμα της γερμανικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung» την Παρασκευή (23/12/2016), επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα μας σε ένα τέταρτο, ακόμη πιο σκληρό, Μνημόνιο.
Ανάπτυξη δεν είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα και η ευημερία των αριθμών. Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο 42χρονος Έλληνας πρωθυπουργός. Ασχέτως εάν ο ίδιος επιμένει να λέει σε κάθε ευκαιρία ότι το 2017 θα είναι μια καλύτερη χρονιά.
Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη τα ΜΜΕ, για να τους καθοδηγήσουν. Ζουν καθημερινά το δικό τους δράμα στο σπίτι τους και κυρίως στην τσέπη τους, που μένει απελπιστικά άδεια, εξαιτίας της υπερφορολόγησης που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές.
Αλλά αυτά είναι, όπως προείπαμε, «ψιλά γράμματα» για τον κ. Τσίπρα...
Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα