Απάντηση Μαξίμου στους FT: «Μεγάλη και καθημερινή» η μάχη στη διαφθορά
«Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Εξάλλου, «για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις».
Τούτων δοθέντων, «τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν»
Αποτελέσματα που, ως φαίνεται, ενοχλούν κάποιους, ή όπως αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια.
Αυτό όμως που», συνεχίζει το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου, «προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα. Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!».
Επικουρικά, από το γραφείο Τύπου υποστηρίζουν πως «οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης...».
Το επίμαχο δημοσίευμα, με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ κτυπά τους θεσμούς της χώρας ή ανατρέπει τα οργανωμένα συμφέροντα;», αναφέρεται σε διάφορα περιστατικά που απασχόλησαν πρόσφατα την κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Με «διά ταύτα», όπως αναφέρεται σε κάποιο σημείο του δημοσιεύματος, ότι, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται ευκρινέστερος ο κυβερνητικός αυταρχισμός όσο το κόμμα υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις και αυξάνεται η δημοφιλία της Νέας Δημοκρατίας.