ΟΝΝΕΔ: Ας ξεμπερδεύουμε, από τη γενιά του «Πολυτεχνείου»

Ψήφισμα καταπέλτης της ΟΝΝΕΔ, που βρίσκεται...

Ψήφισμα καταπέλτης της ΟΝΝΕΔ, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στα «κάγκελα», μετά την υπερψήφιση του νόμου-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια.

Η νεολαία χαρακτηρίζει την Άννα Διαμαντοπούλου, γνήσια εκπρόσωπο της γενιάς του Πολυτεχνείου που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε «μαγκιά» και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, και κατηγορεί την Υπουργό Παιδείας ότι με όχημα τις μεταρρυθμίσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή.

Ο χρόνος τους τελειώνει…

«Αυτή η γενιά είναι η ίδια που έχοντας εξαργυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για προσωπικό όφελος, χαρακτηρίζει σήμερα τη νεολαία διεφθαρμένη και ανίκανη να έχει δική της άποψη.

Αυτοί οι άνθρωποι, που πετώντας τόνους λάσπης μέσα από στημένα δημοσιεύματα, - θέλοντας μια νεολαία φιμωμένη χωρίς μαζικότητα και πολιτικό λόγο - αντιλαμβάνονται πλέον πως ο χρόνος τους τελειώνει και επιχειρούν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε μέσο», συνεχίζει η ΟΝΝΕΔ, προσθέτοντας, στο ίδιο σκληρό ύφος πως όλοι αυτοί που στα πρόσωπα τους πλέον ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του για ελευθερία, έχτισαν πολιτικές καριέρες, έκαναν τη μίζα επιστήμη και την ανεργία «απλά δύσκολη κατάσταση», δεν πρέπει σήμερα να συνεχίζουν να ορίζουν τα δικά μας όνειρα.

Η γαλάζια νεολαία ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν είναι «μικρόψυχη», πως δεν ενδιαφέρεται γα «καρέκλες» και πως δεν είναι «μηδενιστές», αναγνωρίζοντας και θετικά σημεία στο νομοσχέδιο, τα οποία όπως λέει, αποτελούν άλλωστε δικές της προτάσεις.

Δεσμεύεται πάντως πως δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και πως είναι έτοιμη να συγκρουστεί με αυτή τη γενιά, που κατέστρεψε την Παιδεία, έφτασε την ανεργία των νέων στο 40%, ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία αλλά και να ανατρέψει τις συμπεριφορές εκείνων που ισοπέδωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Αν και η ΟΝΝΕΔ, αποφεύγει να εκφράσει ξεκάθαρα την έντονη δυσαρέσκειά της από τη στάση της ΝΔ και την ανατροπή της τελευταίας στιγμής με την ψήφιση του νομοσχεδίου, δηλώνει πως στηρίζει τις ανακοινώσεις και τα πλαίσια που καταθέτει στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αφού είναι κοινό μυστικό πως δεν συμμερίζεται στο ελάχιστο ούτε την «συμβιβαστική πρόταση Σπηλιωτόπουλου», περί συμμετοχή των φοιτητών στην ανάδειξη των πρυτανικών αρχών, κατά 5%

«Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του ΄΄Πολυτεχνείου΄΄», καταλήγει το ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ..