Ο «ανένδοτος» της ΟΝΝΕΔ για το νόμο-πλαίσιο

Αντιδρά η νεολαία της ΝΔ στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιτιθέμενη ταυτόχρονα στην αποκαλούμενη γενιά του Πολυτεχνείου...

Την αποφασιστικότητά της να αντιδράσει άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να επέλθουν αλλαγές στο νέο νόμο-πλαίσιο, εκφράζει η ΟΝΝΕΔ με ψήφισμά της, όπως πρώτο απ’ όλα τα ΜΜΕ μετέδωσε το newsbomb.

Η νεολαία της ΝΔ, η οποία επιτίθεται με δριμύτητα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει αποφασισμένη ακόμη και με τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις να συμβάλλει στην αλλαγή του νόμου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά της «γαλάζιας» νεολαίας στην αποκαλούμενη «γενιά του Πολυτεχνείου». Την καταγγέλλει ότι, ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε «μαγκιά» και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής.

«Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή» επισημαίνει η ΟΝΝΕΔ.

«Ας ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τη γενιά του Πολυτεχνείου», τονίζει χαρακτηριστικά η Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας καταγγέλλοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι πετώντας τόνους λάσπης μέσα από στημένα δημοσιεύματα, - θέλουν μια νεολαία φιμωμένη χωρίς μαζικότητα και πολιτικό λόγο».

Μάλιστα, η νεολαία της ΝΔ αναφέρεται σε μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία η οποία θα δώσει τη μάχη της προκειμένου να ανατραπεί η νοσηρή νοοτροπία που επέβαλε στη χώρα η γενιά της μίζας και της διαπλοκής, όπως τη χαρακτηρίζει.

Υπενθυμίζοντας την υπεύθυνη στάση της και αναγνωρίζοντας κάποια θετικά σημεία στο νέο νόμο της κ. Διαμαντοπούλου η ΟΝΝΕΔ θέτει τις δικές της «κόκκινες» γραμμές.

Απορρίπτει την αύξηση του κόστους σπουδών, την οικονομική και ακαδημαϊκή κατάρρευση της ανώτατης εκπαίδευσης, την κομματικοποίηση στις διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και τη «φίμωση» των φοιτητών.