Χυτήρης: «Δεν ξέρω αν αύριο θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ…»

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε ένα απρόσμενο δώρο στο κόμμα του για τα 37α γενέθλιά του...

«Εγώ δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και αύριο με την έννοια που υπήρχε όταν δημιουργήθηκε» ανέφερε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, ανήμερα των 37ων γενεθλίων του κόμματος.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε ακόμη και αλλαγή του ονόματος του κόμματος, ενώ υποστήριξε πως σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να διατηρήσει ένα όνομα «δεν θα είναι πρωταγωνιστής όπως ήταν μια φορά».

«Εγώ δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και αύριο με την έννοια που υπήρχε όταν δημιουργήθηκε και όπως έδρασε τα πρώτα του χρόνια γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Σήμερα δεν υπάρχει η Ένωση Κέντρου όπως υπήρχε παλιά, σήμερα δεν υπάρχει η ΕΡΕ όπως υπήρχε παλιά, και την είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής, αύριο μεθαύριο δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΝΔ, τα κόμματα δηλαδή που υπάρχουν σήμερα και τα εκφράζουν, μια νέα κατάσταση πλέον, νομίζω ότι θα αλλάξουν όλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χυτήρης.

Ερωτηθείς αν το «τέλος εποχής», έτσι όπως περιγράφεται, μπορεί να φέρει και το τέλος του ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ με αυτή την υπόσταση και με αυτό το όνομα, ο κ. Χυτήρης απάντησε θετικά, λέγοντας: «Ναι. Εγώ το πιστεύω ότι ακριβώς επειδή η κρίση θα κρατήσει, τα επόμενα χρόνια θα δούμε αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα, στο πολιτικό σύστημα, και επομένως και στα πολιτικά κόμματα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος είπε: «Σε όλα θα γίνουν. Μπορεί κάποιος να διατηρεί ένα όνομα αν θέλει, αλλά δεν θα είναι πρωταγωνιστής όπως ήταν μια φορά. Πχ κατά την άποψή μου το ΚΚΕ δεν θα αλλάξει ποτέ το όνομά του. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, θέλει να παραμείνει πιστό στην ιστορία του αυτό το κόμμα ας πούμε και επομένως, δεν είναι υπέρ των αλλαγών». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία και τη Γαλλία, προκειμένου να δείξει πως, μπορεί ένα κόμμα, να κρατήσει το όνομά του αλλά να αντιπροσωπεύει και να καλύπτει μια μικρότερη μερίδα του πληθυσμού.

Για τις κόντρες των υπουργών

«Οι διενέξεις δείχνουν έλλειψη προεργασίας των Υπουργικών Συμβουλίων», σημείωσε ο κ. Χυτήρης, τονίζοντας πως Υπουργός σημαίνει υπηρέτης σύμφωνα με την έννοια της λέξεως και είναι κάποιος εκεί διότι τον έστειλαν κάποιοι, τον έστειλε ο ελληνικός λαός, τον έστειλε το κόμμα του και ο Πρόεδρος του και επομένως δεν πρέπει να βάζει το προσωπικό του ποτέ μπροστά.

Για εκλογές

«Πιστεύω ότι και η κοινή γνώμη πιστεύει ότι οι εκλογές δεν δίνουν τη λύση. Και αυτό είναι το ουσιαστικό στην περίοδο που περνάμε. Αν δίνανε τη λύση οι εκλογές τότε μακάρι, θα ήταν το καλύτερο», υποστήριξε ο τέως Υπουργός.

Χείμαρρος για ΕΡΤ και briefing

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατάργηση της ΕΡΤ, ενώ τάχθηκε κατά και της ετέρας πρωτοβουλίας, περί «κατάργησης» της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, που έχει πια αντικατασταθεί από αραιές, άτυπες ενημερώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου.

Για ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ δεν είναι παθητική, η ΕΡΤ δεν είναι ζημιογόνος, επομένως δεν καταλαβαίνω αφού δεν είναι ζημιογόνος, γιατί να πρέπει να κλείσει ένα κανάλι σώνει και καλά; Και δεύτερον γιατί σε κρίση κλείνεις ένα κανάλι, όταν ο άλλος στο πληρώνει, δεν του μείωσες αυτό που πληρώνει, τα 4 ευρώ το μήνα, γιατί του κλείνεις το κανάλι; Το αντίθετο έπρεπε να κάνεις, να το βελτιώσεις και να δείχνεις αυτό που δεν μπορούν να δείξουν τα άλλα κανάλια. Δηλαδή πολιτισμό, αθλητισμό και αγωνίσματα τα οποία δεν είναι ποδόσφαιρο που το παρακολουθεί όλος ο κόσμος, δεν πρέπει να δείχνει η ΕΡΤ1 το Πόλο όταν τα κορίτσια βγήκαν πρωταθλήτριες κόσμου τον περασμένο μήνα; Και επίσης δεν πρέπει να δείχνει λειτουργία την Κυριακή το πρωί; Όλα αυτά είναι τα ανταποδοτικά που κάνει η ΕΡΤ σε αυτό που δίνει ο κόσμος», υποστήριξε, σημειώνοντας πως «η τρόικα δεν έχει καμία σχέση με την ΕΡΤ». Χαρακτήρισε μάλιστα υπερβολή αυτό που γίνεται να κλείνει ένα κανάλι διότι «πρώτον δεν ξοδεύεις και δεν γλιτώνεις χρήματα, δεύτερον επαναλαμβάνω ότι δεν είναι ζημιογόνος η ΕΡΤ, και τρίτον πιστεύω ότι αν θέλεις να περιορίσεις ένα δημόσιο κανάλι, γιατί δεν το βάζεις να λειτουργεί 6 ή 7 ώρες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ αργά; Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το κλείσεις σώνει και καλά».

Για την κατάργηση του briefing

«Το πρώτο που θα σας έλεγα γιατί έχω περάσει από αυτό το πόστο, είναι ότι 24ώρες το 24ωρο ο Υπουργός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος στους δημοσιογράφους, αυτή είναι η δουλειά του. Το δεύτερο είναι ότι briefing πρέπει να υπάρχει. Αν το briefing πρέπει να περιοριστεί να περιοριστεί, να μην γίνεται κάθε μέρα, ίσως να είναι υπερβολή, να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλά πρέπει να υπάρχει. Έχει μεγάλη σημασία, να βγαίνει ο Υπουργός εκεί και να απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αυτό είναι δημοκρατική κατάκτηση και πρέπει να συνεχιστεί χωρίς καμία αμφιβολία», τόνισε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.