Νικολόπουλος: Το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια είναι ένα φιλολογικό μνημόσυνο
Ο ομιλητής, αφ’ ενός δεν «χαρίσθηκε» στο κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς δεν πρότεινε στο πόρισμά του την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τις ευθύνες πολιτικών στη λεηλασία κρατικού και τραπεζικού χρήματος και αφετέρου στηλίτευσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το διεφθαρμένο μιντιακό και τραπεζικό σύστημα, που «ροκάνισαν» ένα και πλέον δισεκατομμύριο ευρώ, χωρίς να δώσουν λογαριασμό.
Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε από το βήμα της Βουλής:
«Επιτρέψτε μου να επισημάνω σε αυτό το σημείο, το γεγονός ότι δεν συγκεκριμενοποιήθηκαν, δεν εντοπίστηκαν και δεν επιμερίστηκαν αυτές οι ευθύνες. Και αυτή είναι μια παράλειψη που αδικεί το έργο της Επιτροπής, αδικεί τα συμπεράσματά της και δυστυχώς, θα μου επιτρέψετε να πω, ξεπλένει εκείνους όλους όσοι έχουν ευθύνες για όσα έγιναν και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, να το αντιμετωπίσουμε και να το φέρουμε στο φως. Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να υφίσταται τις συνέπειες των ανομιών χωρίς να γνωρίζει αυτούς που τις διέπραξαν και χωρίς πολύ περισσότερο αυτοί που τις διέπραξαν να τιμωρούνται.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξήρε το έργο των εισαγγελέων Καλούδη και Μπρή, που συνέταξαν αποκαλυπτικά πορίσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι δυο εισαγγελείς, άντεξαν τις φοβερές πιέσεις και συνέταξαν πορίσματα, τα οποία ανέδειξαν τη διάπραξη παρανομιών από τα Κόμματα και τα ΜΜΕ. Το γεγονός ότι με επιστράτευση νεαρών, ελεγχόμενων από την εξουσία υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι έδωσαν πανομοιότυπες και προδήλως υπαγορευμένες καταθέσεις «Μπανανίας» στην ελληνική δικαιοσύνη, το πόρισμα Καλούδη ενταφιάστηκε, μέχρι όμως να το αναδείξει εκ νέου η Επιτροπή, δεν αίρει στο ελάχιστο την παρανομία.
Σημειώνω δε, ότι με βάση τα πορίσματα, αλλά και τα στοιχεία που ανέκυψαν από τις εργασίες της Επιτροπής, πολλοί «βαρόνοι» της ελληνικής μηντιοκρατίας βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα με σοβαρές κατηγορίες, ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Καυστικός ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, όσον αφορά στην ατολμία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αντιπαρέβαλε με άλλες πρωτοβουλίες ή παραλείψεις του. Είπα συγκεκριμένα:
«Δεν είναι δυνατόν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 21Νοεμβρίου 2016 να παρίσταται το κράτος ως πολιτική αγωγή εναντίον καθαρίστριας με πλαστό απολυτήριο και να ζητά μισό εκατομμύριο ευρώ και στην ίδια δικάσιμο να μην παρίσταται το Δημόσιο κατά του πρώην Υπουργού Οικονομίας Ανθόπουλου που κατηγορείται για μίζα τοκογλυφίας 1,5 εκατομ. Δεν είναι δυνατόν επί των ημερών σας να συντηρούνται δυο εκκαθαριστές σε συνεταιριστικές τράπεζες, όπως της Λαμίας να έχουμε φτάσει στα 10 χρόνια και να μην έχει τιμωρηθεί κανείς για φοβερές λεηλασίες που περιγράφονται στα πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας και του ΣΔΟΕ
Δεν είναι δυνατόν επί των ημερών σας να βγαίνουν σκανδαλώδεις αθωωτικές αποφάσεις για καταχραστές δημόσιας περιουσίας για τις οποίες επί χρόνια συντάχθηκαν δικογραφίες με χιλιάδες σελίδες. Εκείνοι που τις συνέταξαν ήταν βλάκες ή δεν τα είχαν πάρει ,όπως λέει ο λαός; Απλά παραδείγματα για να σας κρούσω καμπάνες όχι κώδωνα... Με το πόρισμα Καλούδη για τα δάνεια των κομμάτων υπάρχουν ευθύνες με σημαντικά στοιχεία, για κακουργηματική δίωξη 50 προσώπων από τον τραπεζικό και πολιτικό χώρο. Όλα κινδυνεύουν με αρχείο…»
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο «δια ταύτα» της απόρριψης του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:
«Προσωπικά, αρνούμαι το τελικό πόρισμα.
Αρνούμαι να βάλω και εγώ την υπογραφή μου σε ένα πόρισμα που καταλήγει τελικά σε ένα… φιλολογικό μνημόσυνο για τις σαφείς πολιτικές ευθύνες, που κατά την άποψή μου υπάρχουν και θα έπρεπε να οδηγήσουν στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.
Και ας είμαι ο ένας και μοναδικός σε αυτή την αίθουσα, ο τελευταίος που εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η κοινωνία απαιτεί την ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών και ότι χρέος της πραγματικής και αληθινής πολιτικής είναι να αυτοκαθαρθεί και να αναδείξει τους υπαίτιους ενός σκανδάλου διαρκείας, όποιοι και αν είναι αυτοί, όσο ψηλά και να βρίσκονται ή να βρέθηκαν κατά το παρελθόν.
Πεποίθησή μου είναι και εξακολουθώ να υποστηρίζω την άποψη υπέρ μιας Δημοκρατίας μαχόμενης και όχι παράλυτης, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Για μια Δημοκρατία επιεική και ανεκτική, αλλά όχι ευήθη και παραχωρητική προς όλους εκείνους όσοι καταδολιεύονται το πνεύμα της και ναρκοθετούν με τις πράξεις τους την πορεία της. Αυτοί πρέπει και να εντοπίζονται και να κολάζονται. Όχι μόνο για τη δική τους την ύβρη, αλλά και ως παράδειγμα προς αποφυγήν για τους επιγενομένους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για μία κοινωνία που υποφέρει από το ζυγό τριών μνημονίων από την ανάδειξη εκείνων που πραγματικά… τα έφαγαν!».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής εναπέθεσε τις ελπίδες του στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Σε ό,τι με αφορά, όπως έχω ήδη διαμηνύσει ότι, δεν ψήφισα το πόρισμα της πλειοψηφίας, αλλά εξακολουθώντας να πιστεύω στη Δικαιοσύνη, έχω ήδη καταθέσει πολλά εξ όσων αποτυπώθηκαν στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει κάποτε η πολυπόθητη Νέμεσις για τους υπευθύνους και θα μπορέσει να υπάρξει μία νέα και καθαρή αφετηρία, για τα μέσα ενημέρωσης, τις τράπεζες, αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου.
Για να μπει επιτέλους το οξυγόνο της Δημοκρατίας, ο καθαρός αέρας της Δημοκρατίας, στην ιερή διαδικασία της ενημέρωσης των πολιτών. Για να μπορέσει η Δημοκρατία μας να ανασάνει πραγματικά, χωρίς να αφήνει περιθώρια σε διάφορους βασιβουζούκους του πνεύματός της να καταδολιεύονται τις αρχές της, να νοθεύουν το περιεχόμενό της και να καγχάζουν εις υγείαν των κορόιδων πολιτών.
Τόσο εγώ, όσο και συνολικά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, έχουμε αποφασίσει να μην υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για πραγματική κάθαρση. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι, ακόμα και τώρα, προτείνουμε το σχηματισμό Προανακριτικής Επιτροπής».