Τηλεοπτικές άδειες - Μητσοτάκης προς ΕΣΡ: Μην εφαρμόσετε το νόμο Παππά

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε επιστολή που απεύθυνε την Τρίτη (21/02/2017) προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής να μη δώσουν άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κάνοντας εφαρμογή του νόμου 4339/2015.
Τηλεοπτικές άδειες - Μητσοτάκης προς ΕΣΡ: Μην εφαρμόσετε το νόμο Παππά
1'

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου».

Σημειώνει δε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής».
Στην ίδια επιστολή προς το ΕΣΡ, η ΝΔ επισυνάπτει δική της πρόταση νόμου αναφορικά με την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το τελευταίο διάστημα η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει «παγώσει», καθώς τα μέλη του ΕΣΡ διαμαρτύρονται για μειώσεις που υπέστησαν ως προς τις απολαβές τους.

Ενδεικτική της κατάστασης ήταν η αναβολή της καθιερωμένης Διάσκεψης της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή