«Ο λαός να θέσει την κυβέρνηση σε εφεδρεία»

Επίθεση με σκληρότατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας....

Επίθεση με σκληρότατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει κάθε πρόσχημα και ουσιαστικά θέτει υπό καθεστώς εφεδρείας τους έλληνες και υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης ενάντια στο δημόσιο χώρο, ενάντια στο κοινωνικό κράτος, με αιχμή του δόρατος στους δημόσιους υπαλλήλους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε, πως σκόπιμα διογκώνεται ο πραγματικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ ο ίδιος βάσει στοιχείων τους υπολογίζει στους 450.000), προκειμένου να αιτιολογηθεί η εργασιακή εφεδρεία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός, έχουν χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, απέναντι στην αξιοπρέπειά τους, να θέσουν αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης.