Α. Σαμαράς: Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ

Το στίγμα των προθέσεων του για το «αύριο» έδωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ, σε κοκτέιλ που διοργάνωσε το απόγευμα..

Το στίγμα των προθέσεων του για το «αύριο» έδωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ, σε κοκτέιλ που διοργάνωσε το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, που έταζε στους πάντες τα πάντα», φέρεται να είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ακόμη πως η ΝΔ «δεν χαϊδεύει αυτιά» και άρα δε θα διαφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση μόνο και μόνο για να μοιάζει αρεστή στην κοινωνία. Η τοποθέτηση αυτή έχει ιδιαίτερο νόημα δεδομένων των κοινωνικών αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αλλά και λαμβανομένου υπόψη, ότι εχθές άργησε χαρακτηριστικά να απαντήσει στις κυβερνητικές ανακοινώσεις, αναζητώντας τη γραμμή πλεύσης της.

«Αποδοκιμάσαμε, κατ’ επανάληψη, ακραίες συμπεριφορές. Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι «κοινωνικού αυτοματισμού» που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχετικά με το θεσμό της Εργασιακής Εφεδρείας, επανέλαβε πως η ΝΔ δεν τον συνδυάζει με απολύσεις. «Αντίθετα προτείναμε το συγκεκριμένο θεσμό για να αποφευχθούν απολύσεις. Και εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί, με την εφαρμογή του, θα είχε όφελος και η οικονομία και η κοινωνία. Η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο», ξεκαθάρισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ έστειλε και σαφές μήνυμα στους ιδιοκτήτες ταξί. «Υποστηρίζουμε τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων. Υποστηρίζουμε, δηλαδή, μια λύση με την οποία –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη», είπε, με ακροατήριο προφανώς όχι μόνο τους παραβρισκόμενους βουλευτές και ευρωβουλευτές αλλά και τον απόντα-γαλάζιο Θύμιο Λυμπερόπουλο.