Κόντρα Λοβέρδου Τσίπρα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τους δημόσιους υπαλλήλους...

Ανέβηκαν οι τόνοι στην ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αναλυτικά, ο κ. Λοβέρδος επέμεινε στις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «ο εχθρός του κράτους είναι η γραφειοκρατία» πως «το Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό της γραφειοκρατίας» και ότι «ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια ελλήνων» και τόνισε πως απαιτείται «ριζοσπαστική αλλαγή του Συντάγματος στους τομείς της διοίκησης και της δικαιοσύνης».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «Εσείς προσωπικά και ο πολιτικός σας χώρος στηρίζετε την ύπαρξη και τα επιχειρήματά σας στις αγκυλώσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Εμείς έχουμε χρέος, αναγνωρίζοντας τα λάθη και τα προβλήματα, να κάνουμε υπέρβαση και να φύγουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε ένα αρνητικό δεδομένο που κρατάει πίσω τη χώρα. Καίρια σημασία έχει για μένα τώρα μια πολιτική επίλυσης προβλημάτων και διαρθρωτικών αλλαγών εδώ και τώρα και σε ένα δεύτερο επίπεδο μια ριζοσπαστική αναθεώρησης του συντάγματος. Όποιος έχει συνείδηση του τι συμβαίνει στη χώρα ξέρει καλά ότι δεν έχει σημασία μόνο να έχεις άποψη αλλά να νικάς την γραφειοκρατία, και στη διοίκηση και στη δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να ζητήσει συγνώμη από τους δημόσιους υπαλλήλους λέγοντας: «Τους θίξατε βάναυσα με τις δηλώσεις, κατηγοριοποιώντας τους συλλήβδην, ξεχνώντας ότι και αυτοί δίνουν τη ζωή τους με αυταπάρνηση για το κοινωνικό σύνολο. Δημόσιος λειτουργός είναι ο πυροσβέστης, και οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον και αυτοί που έσωσαν εσάς όταν είχατε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν μπορείτε να τους λέτε, τεμπέληδες, κοπρίτες και ακαμάτηδες».