«Κωφεύει» η κυβέρνηση στην κοινωνική διαμαρτυρία

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συγκρουστεί με την κοινωνία θα επαναβεβαιώσει απόψε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός...

«Κωφεύει» η κυβέρνηση στην κοινωνική διαμαρτυρία
1'

«Κλειστά τα αυτιά της» κρατά η κυβέρνηση στην έντονη λαϊκή διαμαρτυρία, την κοινωνική αναταραχή και την προδιαγραφόμενη κοινωνική έκρηξη, όπως εκφράζεται με τις μαζικότατες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθώντας πιστά τις απαιτήσεις της Τρόικα, που περιλαμβάνουν δέσμες αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση όχι μόνο δείχνει διατεθειμένη να εισακούσει την κοινωνική διαμαρτυρία αλλά δείχνει αποφασισμένη να συγκρουστεί με ακραίες μεθόδους καταστολής με τον λαό.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας δεν πρόκειται να εξαγγείλει το παραμικρό μέτρο-«ανάσα», για τους πολλαπλώς πληττόμενους πολίτες.

Εν αντιθέσει θα επαναλάβει τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το «ξεζούμισμα» του ελληνικού λαού με νέα μέτρα για να καλυφθούν οι δημοσιονομικές αποκλίσεις, σύμφωνα και με τις επιταγές της τριμερούς επιτροπής (Ε.Ε.- ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Οι εκβιασμοί της Τρόικα, που επιζητά νέα μέτρα για να εκταμιεύσει την 6η δόση, φαίνεται πως για την ελληνική κυβέρνηση είναι πιο ηχηροί από τη φωνή της κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή