Η ΝΔ καταγγέλλει 25.000 νέες παράνομες προσλήψεις

Οι περικοπές μισθών πηγαίνουν σε νέες προσλήψεις, οι θυσίες των Ελλήνων χάνονται στις πελατειακές σχέσεις ...

Η ΝΔ καταγγέλλει 25.000 νέες παράνομες προσλήψεις

Οι περικοπές μισθών πηγαίνουν σε νέες προσλήψεις, οι θυσίες των Ελλήνων χάνονται στις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρταίας κ. Γιάννης Μιχελάκης.

«Την ώρα που η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20.000 δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτές είναι προσλήψεις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες.

  • Ανήθικες, γιατί γίνονται αιτία μαζικών απολύσεων.
  • Εγκληματικές, γιατί εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό της χώρας και γίνονται αφορμή για νέα οδυνηρά μέτρα. Και
  • Παράνομες, γιατί παραβιάζεται ο κανόνας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» που ίσχυε κατά το 2010 και «μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις» που ισχύει για το 2011.

Συγκεκριμένα:

  • H κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
  • Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40) για το 2010, καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.
  • Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 13,5%, το κόστος της μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 7% (500 εκατ. ευρώ) ως το τέλος Ιουλίου » δήλωσε ο κ. Μιχελάκης
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή