Κεντροαριστερή δημοτική συσπείρωση

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν σήμερα οι υποστηριζόμενοι από την Κεντροαριστερά εκλεγμένοι Δήμαρχοι...

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι ανεξάρτητοι δήμαρχοι της χώρας που εξελέγησαν τον περασμένο Νοέμβριο και αποτέλεσαν την έκπληξη των εκλογών, υποστηριζόμενοι κυρίως από δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Στους δημάρχους που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία περιλαμβάνονται αυτοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και οι δήμαρχοι Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης και Νίκαιας-Ρέντη Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Οι εν λόγω Δήμαρχοι –πλην του κ. Καμίνη, ο οποίος θα απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων και έστειλε χαιρετισμό- θα συναντηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με οικοδεσπότη τον Γ. Μπουτάρη.

Σημειώνεται ότι το 2007 ο Γιάννης Μπουτάρης είχε πάρει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία δικτύου ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων με πλατιά συμμετοχή από πολλές περιοχές της χώρας.

Στην πρώτη αυτή σύσκεψη, οι δήμαρχοι θα ανταλλάξουν απόψεις για τον νέο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Κατόπιν θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθούν στους λόγους που πήραν την πρωτοβουλία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη συνάντηση με διευρυμένη συμμετοχή δημάρχων θα γίνει στην Αθήνα.