Καμία διέξοδος συνεννόησης στην Αριστερά

Τις διαφορετικές τους απόψεις για την κρίση και τους τρόπους εξόδου από αυτήν διατύπωσαν οι ηγέτες της Αριστεράς...

Τις διαφορετικές τους απόψεις για την κρίση και τους τρόπους εξόδου από αυτήν διατύπωσαν οι ηγέτες της Αριστεράς, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τις μεγάλες πολιτικές τους αποκλίσεις.

Σημείο αναφοράς ήταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση της ριζοσπαστικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, με την Αλέκα Παπαρήγα να μιλά για «αυταπάτη των αριστερών κυβερνήσεων» και τον Φώτη Κουβέλη να δίνει βάση στην ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, αποκλείονταν τόσο τον ΣΥΝ όσο και το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Η αποκλίσεις των ηγετών της Αριστεράς διατυπώθηκαν ξεκάθαρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού έθεσε θέμα προσφυγής στις κάλπες μαζί με την ανάγκη να συναντηθεί η ριζοσπαστική αριστερά με στόχο μια κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Από την πλευρά της, η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε προεκλογική ομιλία στην Καλαμαριά τόνισε ότι αυτά που προτείνει ο κ. Τσίπρας είναι «εύκολες λύσεις για το λαό, με κάποιες ανανεωτικές εκσυγχρονιστικές προτάσεις με το μπλοκ των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

Την αντίθεση του στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αρκεί η αντιμνημονιακή θέση και στάση για να διαμορφωθεί ένα μέτωπο της Αριστεράς.

Μάλιστα, με το σύνθημα «όχι στο νεοφιλελευθερισμό, όχι στον αριστερόστροφο λαϊκισμό» έθεσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματος του.