Μέσω... αλιείας φέρνουν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα στη Βουλή
ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ «ΒΡΟΧΗ» ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ
Στη σημερινή (08/06/2017) Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι κατά την αυριανή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, ενδέχεται η Ολομέλεια να κληθεί να ψηφίσει επί τροπολογιών που θα κατατεθούν και θα περιλαμβάνουν προαπαιτούμενα.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στον τρόπο που νομοθετεί» η κυβέρνηση και ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι και τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν, επίσης, αρνητικά.
Ο κ. Τσιάρας κατήγγειλε την πρακτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αφού μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών θα συζητηθούν με μία μορφή που δεν συνάδουν με τη σοβαρή λειτουργία του Κοινοβουλίου.
«Αυτό είναι αδιανόητο και απαράδεκτο. Είμαστε μπροστά στο φαινόμενο του ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επιχειρεί σε ένα χρόνο που θα περιορίσει τη δημοσιότητα και ενδεχομένως τη συμμετοχή των βουλευτών να ψηφίσει νέα σκληρά μέτρα», τόνισε ο κ. Τσιάρας.
Ενημέρωσε ότι η ΝΔ εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της σε ό,τι αφορά τόσο στον τρόπο νομοθέτησης (με τροπολογίες) των μέτρων όσο και το χρόνο ψήφισής τους (με κατεπείγουσα διαδικασία) και τόνισε ότι «εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι τα άλλα κόμματα συντάχθηκαν μαζί μας».
Ο κ. Τσιάρας κατέθεσε, εκ μέρους του κόμματός του, την πρόταση να κατατεθεί ξεχωριστό νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει ψηφιστεί έως τη Δευτέρα.
Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε μια ολιγόωρη προθεσμία για νέες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση, αν και μετέφερε προς τα κόμματα ότι οι προθεσμίες για να ψηφιστούν τα μέτρα είναι ασφυκτικές.
Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες θα περιλαμβάνουν θέματα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, Συνταξιοδοτικό, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικονομικά των κομμάτων, το αφορολόγητο και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.