Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα

Μαραθώνιες και δραματικές διαπραγματεύσεις με την τριμερή επιτροπή-«Σφαγή» στο δημόσιο

Δίωρη διάρκεια είχε αποψινή η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Τρόικα.

Για αύριο το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δυο πλευρών ενώ στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

Η τριμερής επιτροπή αναμένεται να ζητήσει νέα έκτακτα μέτρα προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» στην εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα αφορούν στη δραστική μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα και περιλαμβάνουν τουλάχιστον 50.000 απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και νέο «ψαλίδι» στο αφορολόγητο.

Εξάλλου υψηλόβαθμοι κοινοτικοί αξιωματούχοι αλλά και κορυφαίοι υπουργοί ισχυρών κρατών της Ευρωζώνης έχουν συνδέσει πλήρως την εκταμίευση της δόσης με την έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα.

Επίσης από την πορεία των διαπραγματεύσεων θα κριθεί ο χρόνος έλευσης του κλιμακίου της Τρόικα στην Αθήνα.

Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθηι σε κυβερνητικό κτήριο επί της οδού Ζαλοκώστα ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζαννιάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης.

Διαβάστε επίσης: ΥΠ.ΟΙΚ: Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση σεναρίων