Βενιζέλος: Δεν είναι κρίση αυτό που ζούμε!

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Παπούλια - Βενιζέλου...

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση, λέγοντας ωστόσο πως η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε, αλλά το αν ζήσουμε μια κατάσταση ανάλογη με της Αργεντινής το 2000.

«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Καταλόγισε δε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας».

«Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει».

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και επικίνδυνη.