Τα έσοδα, ο προϋπολογισμός και οι… «διανοούμενοι φωστήρες»

Δριμεία κριτική ασκεί το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή την πορεία των εσόδων του οκταμήνου του 2011...

Τα έσοδα, ο προϋπολογισμός και οι… «διανοούμενοι φωστήρες»
2'

Δριμεία κριτική ασκεί το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή την πορεία των εσόδων του οκταμήνου του 2011 και την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

«Οι τρομακτικές και συνεχόμενες τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά συντηρούν την ύφεση και έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Το χειρότερο από όλα όμως είναι, ότι οι “διανοούμενοι φωστήρες” της κυβέρνησης δείχνουν να αγνοούν ότι πλέον ακόμη και οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν !!!», παρατηρεί ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, Γιάννης Βρούτσης, επιμένοντας στην ανάγκη για μια αναπτυξιακή φορολογική πολιτική, που εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών.

«Τα αποτελέσματα του 8μηνου, δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν, καθώς η πρωτόγνωρη αύξηση των φορολογικών συντελεστών, έχει επιφέρει πλήρη εκτροχιασμό στα έσοδα», σημειώνει ο κ. Βρούτσης, παρατηρώντας πως τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 5,3 % το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%. Αναλυτικότερα, σημειώνει πως τα έσοδα από τους άμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 5,4%, τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 6,4%, παρά την συνεχή και αλματώδη αύξηση του Φ.Π.Α..

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας,κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλά για «ομολογία αποτυχίας», του μεσοπροθέσμου, και σημειώνει, αναφορικά με τον προϋπολογισμό πως:

Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά

Τα έσοδα καταρρέουν

Οι δαπάνες διογκώνονται

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει, γεγονότα που αποδεικνύουν πως η Κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της Οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή