«Αποστολές εκτός έδρας»

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την ελληνική κρίση χρέους, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από δυο ταξίδια...

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την ελληνική κρίση χρέους, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τις «εκτός έδρας αποστολές» που θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει σημαντικές επαφές με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γαλλίδα πολιτικός έχει πιέσει επανειλημμένως την Αθήνα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα ενώ ταυτόχρονα καλεί την Ευρωζώνη να πάρει σημαντικές αποφάσεις, καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Βραζιλίας και της Ινδίας στο ΔΝΤ, δυο χώρες, που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με τα νέα πακέτα δανείων στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου θα μιλήσει σε συνέδριο Γερμανών βιομηχάνων και θα «δει» από κοντά την καγκελάριο κ. Μέρκελ.

Η κυβέρνηση αναμένει πολλά από την επίσκεψη αυτή, καθώς εκτιμά ότι, η γερμανική κυβέρνηση έχει μεταβάλλει επί το θετικότερο τη στάση της απέναντι στην Αθήνα.

Πιστεύεται πως ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας επιδιώκει, πλέον, μια λύση για άμεση διαχείριση της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ.

Οι επόμενες μέρες θα είναι «κολασμένες», όπως λέει ο κ. Βενιζέλος. Εξάλλου, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα και ενώ επικρατεί βαρύ κλίμα μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.