Ποιός υπουργός «κόβει» το δελτίο της ΝΕΤ

Μυστήριο και ερωτήματα προκαλεί η καθυστερημένη κατά μιάμιση ώρα μετάδοση...

Ποιός υπουργός «κόβει» το δελτίο της ΝΕΤ
2'


Μυστήριο και ερωτήματα προκαλεί η καθυστερημένη κατά μιάμιση ώρα μετάδοση του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ ύστερα από τη 40λεπτη κατάληψη που πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών στο στούντιο 1 της ΕΡΤ, ένα λεπτό πριν από την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφού βρέθηκε η χρυσή τομή με τους φοιτητές καταληψίες για να αποχωρήσουν ειρηνικά, κάποιοι νοσηροί κυβερνητικοί εγκέφαλοι επιμένουν στην όξυνση και την αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ.Λ.Ταγματάρχης διαβεβαίωσε μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Β.Μπίτση και τον Δ/ντη Ειδήσεων Γ.Κογιάννη, ότι θα μεταδοθεί βίντεο με τα αιτήματα των φοιτητών, πληροφορίες ήθελαν κάποιοι «υψηλά ιστάμενοι» να αρνούνται να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση.

Το πράγμα έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις αφού ναι μεν αποχώρησαν οι 40 από τους 60 φοιτητές που μπήκαν μέσα στην ΕΡΤ αρχικά, αλλά έμεινε μια ομάδα περιφρούρησης 20 φοιτητών μέσα στο ραδιομέγαρο, με το σκεπτικό ότι θα αποχωρούσαν μόλις μεταδιδόταν το βίντεο.

Επίσης στον προαύλιο χώρο το ραδιομεγάρου παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και ομάδες φοιτητών μαζί με Αγανακτισμένους.

Παρόλα αυτά κυβερνητικοί παράγοντες αρνούνταν έως τη μία και μισή τα ξημερώματα τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων, το οποίο ήταν έτοιμο και προγραμματισμένο να μεταδοθεί τα μεσάνυχτα, με μοναδικό πρόσχημα την ολιγόλεπτη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Κωνσταντίνος Προμπονάς στη ρεπόρτερ Μίνα Ράλλη. (Τελικά η δήλωση δεν μεταδόθηκε και στην θέση της αναγνώστηκε η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ).
Κατά τη μιάμιση ώρα που δεν μεταδιδόταν το δελτίο ειδήσεων, όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ήταν εγκλωβισμένοι λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους.

Για άλλη μία φορά, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, ο κ.Ηλίας Μόσιαλος αντί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα το επιδεινώνει και αυτό είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης με την οποία ισχυρίζεται ότι θα μεταρρυθμίσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Από την άλλη κάποιοι φωστήρες της ΕΡΤ ενόσω δεν μεταδίδονται τα δελτία ειδήσεων προβάλλουν «ποιοτικές» και ημιακατάλληλες ταινίες, αντί να καταλάβουν ότι η κοινωνία βράζει, βρισκόμαστε στα πρόθυρα κοινωνικής αναταραχής και χρειάζεται τόσο περισσότερη σοβαρότητα όσο και μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Η «εισβολή» των φοιτητών σημειώθηκε μία ημέρα πριν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ για το νέο οργανόγραμμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα κι ενώ όλοι αναμένουν την αντίδραση του κ.Μόσιαλου απέναντι στις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, οι οποίες αρνήθηκαν να δώσουν καταλόγους αξιολογουμένων και υποψηφίων για εφεδρεία υπαλλήλων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή