Στήριξη της «Συγγρού», στους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Το πρόβλημα της απώλειας των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων...

Στήριξη της «Συγγρού», στους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων
1'

Το πρόβλημα της απώλειας των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και οι επιπτώσεις του στη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων, παρουσίασαν οι εργαζόμενοι του δήμου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, το πρωί, στα γραφεία της ΝΔ, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας για παραμονή στην εργασία τους. Είναι εργαζόμενοι έμπειροι, αναγκαίοι για το έργο του Δήμου, με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας. Δεν είναι νέες προσλήψεις. Η απόλυσή τους θα έχει κόστος για την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου και με κάθε τρόπο, πρέπει να αποφευχθεί.

Τα σχέδια – σύμφωνα με καταγγελία – απομάκρυνσής τους από το Δήμο και αντικατάστασής τους από άλλους εκλεκτούς, που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι απαράδεκτα και τα καταδικάζουμε. Καλούμε το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη να σεβαστεί τη δέσμευσή του και να προωθήσει τη ρύθμιση για την παραμονή των εργαζομένων στο Δήμο. Η Νέα Δημοκρατία, αυτονόητα, θα στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, όπως και κάθε προσπάθεια που θα αποβλέπει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας των χιλιάδων εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων», υπογράμμισε ο αρμόδιος τομεάρχης, Νίκος Νικολόπουλος.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος, ο Γραμματέας Συνδικαλισμού, Γιάννης Μανώλης και ο Αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, Μανώλης Αγγελάκας ενώ από πλευράς εργαζομένων, παρέστησαν οι διοικήσεις των σωματείων των συμβασιούχων και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή