Τρισέ: «Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το κλειδί της λύσης»

Καλεί την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου...

Τρισέ: «Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το κλειδί της λύσης»
1'

Να προχωρήσει το ταχύτερο στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου κάλεσε την Ελλάδα ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλόντ Τρισέ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τονίζει σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ταμείου Σταθερότητας: «Επείγει η πλήρης και άμεση εφαρμογή των όσων αποφασίσθηκαν από τις 17 χώρες του Ευρώ στις 21 Ιουλίου» και ότι «το κλειδί της λύσης, βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να προσαρμοσθεί στα μέτρα με αποφασιστικότητα, προς το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Σχετικά με την Ιταλία, ο γάλλος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ενθαρρύνει να πετύχει τον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος - ΑΕΠ μέσα στο 2013 και, παράλληλα, κάνει αναφορά και σε μια συγκεκριμένη σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων: περισσότερη ευελιξία στην αγορά της εργασίας, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, παιδεία και κατάρτιση, για να αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες. «Οι δυνατότητες της Ιταλίας είναι τεράστιες, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τις συνολικές ικανότητες της χώρας», τονίζει ο κ. Τρισέ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Ιταλίας, είναι «το επιχειρηματικό πνεύμα των κατοίκων της».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη φημολογούμενη μείωση των επιτοκίων, ο Τρισέ, τονίζει : «Δεν λαμβάνουμε ποτέ δεσμεύσεις προκαταβολικά και τα επιτόκιά μας υπολογίζονται πάντα για να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών, σε συνδυασμό με τον τρόπο με τον οποίο χαρακτηρίζουμε τον πληθωρισμό».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή