Επιμένει ο Τσίπρας: «Βγαίνουμε από την κρίση και πρέπει να επενδύσουμε σε δημιουργικά μυαλά»
Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν στηθεί με τη στήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή ακόμη και από αποφοίτους ή φοιτητές του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόνισε ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η έξοδος από την κρίση να συνοδευθεί από τη δυνατότητα να στραφούμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Την εξαιρετική γεωγραφική θέση, το κλίμα, τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα αλλά κυρίως την επένδυση στη γνώση και το ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προσόντων και εξειδίκευσης.
Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους νέους επιχειρηματίες, ανέφερε ότι εκπροσωπούν μία άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής και αποτελούν το υπόδειγμα του νέου παραγωγικού μοντέλου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, όπου η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται, αίρεται η αβεβαιότητα και επιλέγουμε να σχεδιάσουμε μαζί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και την υποβάθμιση της παραγωγής, που μας οδήγησαν στην κρίση, αλλά στην επένδυση στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την υγιή επιχειρηματικότητα που στηρίζεται στα νέα δημιουργικά μυαλά».
Τέλος, ο πρωθυπουργός επικέντρωσε στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, όπου αναδεικνύεται σε κινητήρια δύναμη του νέου υποδείγματος ανάπτυξης με βάση τη γνώση και τη δημιουργικότητα. Έτσι διαμορφώνεται ένα πλέγμα εκπαίδευσης-έρευνας-παραγωγής, που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και σταθερές και υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας.
«Σκοπός μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι να ενισχύσουμε το ρόλο του, ώστε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς έρευνας και Τεχνολογίας να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό παραγωγικής ανασυγκρότησης».