Κρίσιμο «τεστ» για την κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο

Την κρισιμότερη ίσως εβδομάδα από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας διανύει η κυβέρνηση...

Κρίσιμο «τεστ» για την κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο
2'

Την κρισιμότερη ίσως εβδομάδα από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας διανύει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση "συναγερμού", καθώς αύριο κατατίθεται στο Κοινοβούλιο το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο, τη ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις στις συντάξεις (επικουρικές και όσων είναι κάτω από 55 ετών).

Μπορεί αυτή τη φορά να μην έχουν εκφραστεί δημοσίως έντονες αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα, ωστόσο η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με "καζάνι που βράζει" και ο φόβος διαρροών κατά την ψηφοφορία είναι υπαρκτός.

Εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θα προηγηθεί της Ολομέλειας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή όπου θα τεθεί επί τάπητος ο κυβερνητικός σχεδιασμός των επόμενων μηνών.

Σενάρια για εκλογές και κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, με ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και όλων των μέτρων, επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά και για συγκυβέρνηση.

Οι δανειστές πιέζουν για δραστική περικοπή των δαπανών, αποκρατικοποιήσεις, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας κ.α.

Μέσα σε αυτή τη δραματική κατάσταση υπάρχει φημολογία για συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών με φόντο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Μάλιστα η γερμανική έκδοση των Financial Times, σε δημοσίευμα της έκανε λόγο για παραίτηση Παπανδρέου, δημοσίευμα το οποίο φυσικά διαψεύστηκε από το Μαξίμου που το χαρακτήρισε «σκουπίδι».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή