Βορίδης:«Λάθος η κίνηση Μπεγλίτη για απευθείας ερωτήσεις στον ίδιο μέσω e-mail»

Ο βουλευτής ΛΑΟΣ Αττικής Μάκης Βορίδης με συνέντευξη του στο newscode μιλάει για την οικονομία, τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν...

Ο βουλευτής ΛΑΟΣ Αττικής Μάκης Βορίδης με συνέντευξη του στο newscode μιλάει για την οικονομία, τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για δημοσιονομική προσαρμογή, για τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, την κυβέρνηση αλλά και τις πρωτοβουλίες Μπεγλίτη που αναστατώνουν τον στρατό.

1. Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες νέων παλινωδιών. Τελικά το οικονομικό επιτελείο διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση;

Το ΠΑΣΟΚ, λόγω των εσωτερικών του αντιφάσεων, λόγω της ιδεολογικής σύγχυσης που του προκαλεί η αναγκαιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής, κάνει όσο λιγότερα μπορεί, όσο πιο αργά μπορεί. Το σχέδιο εξόδου είναι ένα: δημοσιονομική προσαρμογή και πρωτογενή πλεονάσματα όσο πιο γρήγορα γίνεται, διαρθρωτικές αλλαγές και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνει με μείωση των δημοσίων δαπανών και όχι με αύξηση της φορολογίας, οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να περιλαμβάνουν πρωτίστως και κυρίως την μείωση της γραφειοκρατίας, την αντιμετώπιση της κρατικής διαφθοράς και την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι αυτά δεν προχωρούν, ότι πέφτουμε στην παγίδα της ύφεσης και της ανεργίας οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απρόθυμη και ανίκανη να προχωρήσει με τις ταχύτητες που είναι αναγκαίες.

2. Πώς βλέπετε τον θεσμό της «εργασιακής εφεδρείας»;

Όπως τον εννοεί το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία; Όπως τον εννοεί το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα πολυτελές ταμείο ανεργίας. Όπως τον εννοεί η Ν.Δ., είναι η υλοποίηση του «δικαιώματος» στην τεμπελιά.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr