Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που επιβάλλει ποινές σε όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης μιλάει ευθέως για ποινικοποίηση της λαϊκής κινητοποίησης και ζητά την απόσυρση της τροπολογίας. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση», τονίζει σε δήλωσή του.
Ο βουλευτής Κρήτης, όμως, δεν είναι ο μόνο που εκφράζει την αντίθεσή του καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι επτά βουλευτές που εκφράζουν πρόθεση να καταψηφίσουν την τροπολογία αν ο κύριος Κοντονής επιμείνει στις σχετικές διατάξεις. Μάλιστα, οι βουλευτές αυτοί προέρχονται από διάφορες τάσεις του κόμματος, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία του κόμματος.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έντονο παρασκήνιο εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ενώ σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί η σχετική τροπολογία το ΚΚΕ, όπως προανήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία.
«Η τροπολογία δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία», διαβεβαίωσε ο Σταύρος Κοντονής και συμπλήρωσε το μόνο καινούργιο είναι ότι προστατεύονται οι συμβολαιογράφοι στο γραφείο τους όπως συμβαίνει και στα ειρηνοδικεία. «Σήμερα υπάρχει απόλυτη προστασία των στεγαστικών δανείων της πρώτης κατοικίας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαρχαρίες», είπε.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για αφοσίωσή της στη διενέργεια πλειστηριασμών. «Από το παλιό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τώρα νομοθετείτε για να πάνε σπίτια «στα χέρια τραπεζίτη», είπε, χαρακτηρίζοντας καταδιωκτική την κυβερνητική ρύθμιση. Την επέκρινε ακόμη, ότι δεν έφερε διάταξη για την προστασία της α΄ κατοικίας. «Πως νιώθετε εσείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που «ποινικοποιείτε» περαιτέρω τη διαδικασία; Νιώθετε καλά;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που βουλευτής ακούστηκε να απαντά «πολύ καλά».
Από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος καταλόγισε «επιλεκτική ευαισθησία» στην κυβέρνηση και διερωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση για τις «καταδρομικές επιθέσεις» του Ρουβίκωνα.
Πηγή: Cnn.gr