Χρ.Σταϊκούρας: Το «σχέδιο σωτηρίας» απέτυχε

«Η δήλωση της τρόικας συμπυκνώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αποτυπώνει την ολιγωρία, την αναβλητικότητα, την ασυνέπεια, την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης.

Χρ.Σταϊκούρας: Το «σχέδιο σωτηρίας» απέτυχε
1'

Αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές και τις συνεχείς αναδιπλώσεις της. Επιβεβαιώνει ότι και το «σχέδιο σωτηρίας» που εκπονήθηκε με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο απέτυχε. Και η πιο έμπρακτη ομολογία αυτής της αποτυχίας είναι το Προσχέδιο Προϋπολογισμού και το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης», σχολιάζει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη δήλωση της τρόικας για την 5η Αποστολή Αξιολόγησης στην Ελλάδα.

.Όπως παρατηρεί ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τη δήλωση της Τρόικα, δεν αναμένεται ανάκαμψη της Οικονομίας πριν από το 2013, δεν παρατηρείται βελτίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και ενίσχυση των επενδύσεων, εντοπίζονται καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 δεν επιτυγχάνονται, προβλέπονται πρόσθετα μέτρα για το 2012, αφήνεται ανοιχτό αν θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα, πέραν του Μεσοπροθέσμου, για την περίοδο 2013-2014 ενώ ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις δεν θα επιτευχθεί φέτος.

«Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η ανάταξη της Οικονομίας είναι προαπαιτούμενο για να καταστεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή βιώσιμη», καταλήγει ο τομεάρχης, επικαλούμενος δήλωση του Υπεύθυνου του ΔΝΤ για την Ευρώπη, κ. Αντόνιο Μπόρχες, πως το δεύτερο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, που αποφασίστηκε τον Ιούλιο, θα πρέπει να επανεξεταστεί, «ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο στη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας» και στην «επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή