Οι πέντε άξονες Παπανδρέου για την Σύνοδο Κορυφής

Στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο τα στελέχη της κυβέρνησης έδωσαν ραντεβού για πολιτική συζήτηση την επομένη της Συνόδου Κορυφής , τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Οι πέντε άξονες Παπανδρέου για την Σύνοδο Κορυφής
1'

Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, πάμε στη διαπραγμάτευση αυτή με τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, αλλά και προετοιμασία», ενώ προσέθεσε ότι «είναι γνωστό και το βλέπετε καθημερινά, όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο να μην καταλήξουμε σε αποφάσεις».

Την ώρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό δεν είχε βγει ακόμη η κοινή ανακοίνωση Γερμανίας και Γαλλίας για δεύτερη Σύνοδο την Τετάρτη.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «η δική μας εθνική θέση είναι ότι πρέπει να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα. Πρέπει να τελειώνουμε με την ανασφάλεια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Είναι ώρα πια η Ευρώπη να λάβει επιτέλους σοβαρές και αποτελεσματικές αποφάσεις, για να σταματήσει αυτή την κρίση. Και ξέρουμε τις λύσεις, δεν είναι ότι δεν τις ξέρουμε. Μπορεί να είναι πολύπλοκες, αλλά ξέρουμε τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει».

Οι πέντε άξονες της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας

Τους βασικούς άξονες της στρατηγικής με την οποία προσέρχεται στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή και την ερχόμενη Τετάρτη και τους οποίους εισηγήθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, δημοσιοποιεί μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο twitter και το προσωπικό του ιστολόγιο blog, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή