Ένα προς ένα τα ψέματα της κυβέρνησης
Η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση των τελευταίων δύο ετών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μια φορά να πείσει για την αξιοπιστία της, ξένους εταίρους και Έλληνες πολίτες.
Επί δύο χρόνια όμως ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να ψεύδονται δημιουργώντας μια σειρά από ανακολουθίες που μετέτρεψαν τη χώρα μας στον πιο αναξιόπιστο συνομιλητή.
• Πριν τις εκλογές του 2009: «Λεφτά υπάρχουν».
Ενώ σε όλη τη Ευρώπη γνώριζαν ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα χρέους, το ΠΑΣΟΚ έταζε προεκλογικά στους Έλληνες... λαγούς με πετραχήλια
• Σε προεκλογική συνέντευξη: «Το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε για την αποτελεσματικότητά του. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια χρήματα, αλλά καταδικάζει τη χώρα αυτή σε μόνιμη βάση»
Μάιος 2010: Η Ελλάδα μπαίνει στο ΔΝΤ.
• Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Αν ληφθούν νέα μέτρα θα παραιτηθώ»
Ουδέποτε παραιτήθηκε, αλλά παραμένει υπουργός της κυβέρνησης σε νευραλγικό υπουργείο.
• Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζε σε κάθε του παρέμβαση ότι πρέπει να στηριχθεί η οικοδομή. ΄
Όταν ανέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών μία από τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να βάλει χαράτσι στα ακίνητα ισοπεδώνοντας κάθε επιχειρηματική σκέψη για ανέγερση νέων κτιρίων.
• 6 Απριλίου 2010, Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός».
Στα τέλη του ίδιου μήνα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο όπου βρισκόταν ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό!
• ΔΕΘ 2009: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.
Δύο χρόνια τώρα έκανε όλα αυτά που απέρριπτε και τελικά έπεσε μέσα! Η ύφεση έχει βαθύνει, τα έσοδα του κράτους έχουν μειωθεί και η κατάρρευση είναι προ των πυλών.
• ΔΕΘ 2009: «Στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Δέσμευση μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα»
Πριν περάσουν έξι μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει μισθούς και συντάξεις οριζοντίως βάζοντας την Ελλάδα, όπως είχε πει ο Σόρος, σε σπιράλ θανάτου.
• Όσων αφορά το θέμα των λαθρομεταναστών είχε υποστηρίξει πως η Νέα Δημοκρατία δεν εφαρμόζει το σύμφωνο επανεισδοχής που είχε υπογράψει ο ίδιος με τον τότε ομόλογό του κ. Ισμαήλ Τζέμ. Όταν έγινε κυβέρνηση ουδέποτε ούτε ο ίδιος εφάρμοσε το σύμφωνο.
• Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό ο κ. Παπανδρέου έχει πει: «Θέση μας είναι η μη αλλαγή των ορίων ηλικίας». Λίγο αργότερα ο ίδιος ανακοίνωσε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
• Οκτώβριος 2010: «Ότι και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει περεταίρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».
Ιανουάριος του 2011: Ψαλίδι στους μισθούς των ΔΕΚΟ, ενιαίο μισθολόγιο που μειώνει μέχρι και 50% τους μισθούς και εφεδρεία.
Σεπτέμβριος 2011: Έκτακτη εισφορά ακινήτων από την οποία επιβαρύνεται κυρίως ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Επίσης μείωση αφορολόγητου.