Γ. Μιχελάκης: Η ΝΔ περιμένει να δει τη συμφωνία

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας περιμένει η ΝΔ, για να αποφασίσει τη στάση της για τη συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης.

«Εμείς περιμένουμε να δούμε τι λέει η συμφωνία και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα. Ας περιμένουμε να δούμε τη συμφωνία» ανέφερε στο ρ/σ «ΒΗΜΑ Fm», ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Μιχελάκης, το μόνο που γνωρίζουμε είναι το ύψος του «κουρέματος». Οπότε, μένει να δούμε το προεξοφλητικό επιτόκιο, το ύψος του δανεισμού, τις προβλέψεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης επέκρινε το γεγονός ότι πήγαν δυο χρόνια χαμένα, κατά τα οποία η κυβέρνηση θριαμβολογούσε, την ώρα που έφθανε πιο κοντά στη χρεοκοπία. «Θριαμβολογεί τώρα ο κ. Βενιζέλος ότι το 2020 θα έχουμε το χρέος που είχαμε το 2009. Δηλαδή, 28 δισ. σκληρών μέτρων που έχουν ληφθεί, 50 δισ. αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να κάνουμε, κούρεμα 50% του χρέους που αποφασίστηκε χθες και 10 χρόνια σκληρής προσαρμογής για να φτάσουμε να έχουμε το ίδιο χρέος με το 2009: 120% του ΑΕΠ, όταν ήταν το 2009 127% του ΑΕΠ», προσέθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr