Ζητούν «συγνώμη» από τον Πρόεδρο

Αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δεν παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη μετά τα όσα συνέβησαν.

Ζητούν «συγνώμη» από τον Πρόεδρο
1'

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας στον κ. Παπούλια τη λύπη του για όσα συνέβησαν λίγο πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τελικώς τη ματαίωσή της.

Σε καταδίκη των όσων συνέβησαν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης προέβησαν πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες.

«Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός. Ελάχιστοι διαδηλωτές εμπόδισαν την παρέλαση. Επικράτησε η δικτακτορία της μειοψηφίας. Πρόσβαλαν την ημέρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ζητώ συγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δηλώνω ότι ντρέπομαι για αυτούς τους συμπολίτες μου» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για μειοψηφίες που ήθελαν να αμαυρώσουν την επέτειο.

«Ζητώ συγγνώμη για τα επεισόδια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι αξιοσέβαστο πρόσωπο και οποιαδήποτε εκδήλωση εναντίον του είναι λάθος» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε: Εάν δεν μπορείς να τιμήσεις την πατρίδα σου, τότε μην την εξευτελίζεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή