Κουβέλης: Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Έντονα προβληματισμένος για τη στάση της τουρκικής ηγεσίας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας με νόημα πως ουδείς μπορεί να απαντήσει πότε θα τελειώσει η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για περισσότερες από 80 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Κουβέλης: Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
1'

«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για να συμπληρώσει πως η περιπέτεια τους εντάσσεται στην απαράδεκτη και εθνικιστική ατζέντα Ερντογάν.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως οι προκλήσεις θα συνεχιστούν, καθώς στόχος της Τουρκίας είναι η παρουσία της στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση - προκλητικότητα της Τουρκίας, γιατί αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ», ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν δέχεται - αντιθέτως αποκρούει- και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικά με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες όπως αυτές τις Λοζάνης, των Παρισίων και του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Μεταμόρφωση: Θρίλερ με το αυτοκίνητο που έπεσε στη στάση λεωφορείου

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή