Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις αλλάζουν το πολιτικό τοπίο

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» και καταδεικνύουν το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις αλλάζουν το πολιτικό τοπίο
1'

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 10.000 ατόμων και έρχεται να δώσει μια νέα εικόνα σε ό,τι αφορά τα πολιτικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πρώτη με 23,3%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 3%.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητικό στην υπογραφή της, ενώ το 30% των ερωτηθέντων είναι θετικό.

Σε άλλο ερώτημα: «Τι πιστεύετε ότι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση» το 56% δήλωσε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη σημερινή συμφωνία, ενώ το 23% θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία. Μόλις το 11% πιστεύει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία.

Τέλος, στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές το 50% απαντά αρνητικά και το 48% θετικά.

Διαβάστε επίσης:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή