Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Στείλαμε μήνυμα αποφασιστικότητας
«Ασφαλώς είμαι ικανοποιημένος γιατί πέρα από πολιτικός είμαι πολίτης και ως πολίτης ανακουφίζομαι όταν βλέπω ότι μπροστά σε ένα κρίσιμο για τη χώρα μου σταυροδρόμι που όλα είναι ανοιχτά ακόμα και το γεγονός της εξόδου από την ευρωπαϊκή οικογένεια, εξόδου δηλαδή από παραδοσιακές συμμαχίες, της απεμπόλησης της κορυφαίας στρατηγικής επιλογής που κάναμε στη μεταπολίτευση. Τουλάχιστον μπροστά σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι με τα πολλά διλήμματα, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα κάνουμε τα πάντα, ό,τι είναι δυνατόν, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να εργαστούμε, για να κρατήσουμε πάνω από όλα τη χώρα σταθερή, να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε στον «ΑΝΤ1 97,2».
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στο εγχείρημα υπάρχουν δυσκολίες. «Έχουμε στη χώρα μας μια θα έλεγα αρνητική εμπειρία από τις κυβερνήσεις συνεργασίας και βεβαίως δεν υπάρχει και η απαιτούμενη κουλτούρα διαλόγου. Δεν υπάρχει κουλτούρα αν θέλετε του να λειτουργούμε ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες σε μια λογική σύνθεσης ιδεών και απόψεων. Έτσι λοιπόν θα έλεγα ότι οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει είναι μεγάλες, αφενός μεν γιατί θα πρέπει να διατηρείται διαρκώς σε μια συγκεκριμένη λογική, η οποία -σας είπα- θα υπάρχει η αρνητική εμπειρία του παρελθόντος και θα αντιτίθεται σε αυτή τη λογική της ισορροπίας, από την άλλη μεριά οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι μεγάλες και θα πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα αυτή η κυβέρνηση να κάνει πολλά πράγματα πολύ συγκεκριμένα μεν, γιατί δεν είναι μια κυβέρνηση με ανοιχτή την πολιτική ατζέντα, είναι συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ευρωζώνη και με τη νέα σύμβαση τη δανειακή να αντιμετωπίσει, αλλά πρέπει να τρέξει για να μπορέσει σε μικρό χρονικό διάστημα να τα διασφαλίσει όλα αυτά και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», εξήγησε.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ακόμη πως ο Αντώνης Σαμαράς «υπερέβη τον εαυτό του», για το εθνικό συμφέρον και για να έχουμε τη σημερινή λύση.