Η μάχη της υπουργικής καρέκλας

Δίνουν και παίρνουν τα παζάρια με τους υπουργούς τις τελευταίες ώρες και ειδικά από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς φάνηκε να υποχωρεί από την αρχική θέση του ότι δεν θέλει πολιτικά πρόσωπα.

Πολλοί εκ των υφιστάμενων υπουργών έχουν ζητήσει να μείνουν στις θέσεις τους, αλλιώς θα προτιμούσαν να φύγουν από την κυβέρνηση, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι δεν δέχονται το ρόλο του αναπληρωτή με υπουργό στέλεχος της ΝΔ.

Σε θέμα μείζονος σημασίας έχει αναδειχθεί το ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις των υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Και αυτό γιατί ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει αμετακίνητος στη θέση ότι αυτά τα δύο υπουργεία πρέπει να τα αναλάβουν ανεξάρτητα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Για το μεν Εσωτερικών, γιατί θέλει να δοθεί, όπως μεταφέρεται στην κυβέρνηση, η εντύπωση στον κόσμο ότι είναι μια μεταβατική κυβέρνηση και το υπουργείο προετοιμάζεται για τις εκλογές, για το δε Προστασίας του Πολίτη ότι δεν θέλει να επωμισθεί κανείς από τους δύο το πολιτικό κόστος μιας σύγκρουσης των αστυνομικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές.