«Παγώνουν» προσωρινά κρίσιμα νομοσχέδια
Μεταξύ αυτών και ορισμένα από αυτά που θεωρούνται κρίσιμα για την εφαρμογή του Μνημονίου, όπως, για παράδειγμα, εκείνο που άπτεται του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ή της προώθησης του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί προτιμούν, σε αυτή τη φάση, να ξαναβάλουν στο συρτάρι, εκτιμώντας ότι μόνο η νέα κυβέρνηση, με την διακομματική συναίνεση, θα μπορούσε να τα περάσει με σχετικά πιο ανώδυνο τρόπο, υπό την έννοια ότι δεν θα υφίστατο ζήτημα πολιτικού κόστους.
Έτσι, αρκετά απ αυτά οδεύουν σε προσωρινή αναβολή, αν και οι ενδιαφερόμενοι δεν παύουν να επιχαίρουν για τη «νίκη» που πέτυχαν.
Μεταξύ αυτών, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, συνιστούν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ήταν αυτοί που σηματοδότησαν με τη στάση του την αρχή του τέλους της παρούσας κυβέρνησης.
Εννοείται πάντως ότι τα νομοσχέδια αυτά, αργά ή γρήγορα, θα ξαναβγούν από τα συρτάρια, αν η Ελλάδα θέλει να εισπράξει τα 8 δισ.. ευρώ, της 6ης δόσης, ή τα 110 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου βοήθειας.
Σε διαφορετική περίπτωση, η απειλή της μη εκταμίευσης, θα συνιστά ένα αντικειμενικό γεγονός και όχι μια απλή απειλή, όπως πολλοί θεωρούν σήμερα. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη, τι τελικώς απ όλα τα παραπάνω θα συμβεί στο τέλος.
Γεγονός αποτελεί πάντως ότι το σημείο είναι κρίσιμο και μαζί του θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η νέα κυβέρνηση της εθνικής συναίνεσης.