Παπαρήγα: Στις «μαύρες σελίδες» της ιστορίας η νέα κυβέρνηση

Τη νομιμοποίηση της νέας κυβέρνησης «τρικομματικής συμμαχίας» αμφισβητεί η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι έχει εντολοδόχο «την Κομισιόν και τις δυνάμεις του κεφαλαίου».

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συγκροτήθηκε με έναν και μόνο σκοπό: «να μετατρέψει τη ζωή του λαού σε κόλαση και να φιμώσει τον λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα νέα χειρότερα μέτρα».

Επίσης, η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο νέο σχήμα υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι «η αποζημίωση του ΠΑΣΟΚ για το βρώμικο έργο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια το ΛΑ.Ο.Σ. και ιδιαίτερα η ηγεσία του απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό, με την κρατική καταστολή, απέναντι συνολικά στα συμφέροντα των εργαζομένων και των μεταναστών», ενώ χαρακτήρισε και τη ΝΔ συνυπεύθυνη για «το ανακάτεμα».

«Η κυβέρνηση αυτή είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη κυριολεκτικά. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, το δε έργο της πραγματικά, όσο κρατήσει αυτό, θα περάσει σε μαύρες σελίδες στην ιστορία», δήλωσε μεταξύ άλλων.