Επικοινωνία Χριστόφια-Παπαδήμου

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής πλευράς.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπαδήμου και ήταν η πρώτη του επαφή με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κάτι τέτοιο, ανέφερε ο κ. Παπαδήμος στον κ. Χριστόφια, συμβολίζει τους αδελφικούς και άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας συνεχάρη τον κ. Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να έχει επιτυχία στο έργο του.

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφιας επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για να του εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη στάση της κυβέρνησής του έναντι της Κύπρου κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίον εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου και του λαού της προς τον ελληνικό λαό και εξέφρασε την ευχή του η Ελλάδα σύντομα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση από την οποία διέρχεται.