Μ. Βορίδης «Στόχος η παραμονή στο ευρώ»

Τα σημεία σύγκλισης των 3 κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) παρουσίασε ο νέος υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην Βουλή εξηγώντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας συγκροτήθηκε με στόχο «να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μ. Βορίδης «Στόχος η παραμονή στο ευρώ»
1'

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης εξήγησε πως στις δικές του προτεραιότητες είναι η «άμεση ενεργοποίηση των μεγάλων έργων που έχουν σκαλώσει, όπως η παράδοση των νέων σταθμών του μετρό» ενώ απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αριστεράς είπε «Υπάρχουν πεδία συνεννοήσεως.

«Δικαίωμά σας να λέτε ότι θέλετε αλλά θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στα προφανή. Να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό ανοίγματος των επαγγελμάτων. Αυτό δεν εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο αλλά τον πολίτη», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

lafazanis_4

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως «άκρως πραξικοπηματικές» τις διεργασίες συγκρότησης εθνικής κυβέρνησης ενώ «πραξικοπηματική» αποκάλεσε και την κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο γι αυτό και θα την καταψηφίσει.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι από τον νέο πρωθυπουργό «δεν άκουσα επιχειρήματα παρά μόνο τρομοκρατία και διλλήματα. Τι ζούμε; Την δικτατορία του ευρώ. Έτσι όπως το πάτε θα ακούει ο λαός ευρώ και θα τρέμει» ενώ αναρωτήθηκε για τον την αποτελεσματικότητα του νέου πρωθυπουργού λέγοντας «πως εγγυάται στον λαό ότι θα εξασφαλίσει μια συμφωνία (σ.σ. Συνόδου Κορυφής 26ης Οκτωβρίου) την οποία πριν από μια εβδομάδα χαρακτήριζε με άρθρο του ως εθνικώς επιζήμια;».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή