ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψηφίζουν τον προϋπολογισμό

Το στίγμα του τελικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας του προϋπολογισμού για το 2012 έδωσαν οι εισηγητές των κομμάτων στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με αυτούς του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν και εκείνους του ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζουν ότι θα καταψηφίσουν.

Αναλυτικά, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης αποκάλεσε τον προϋπολογισμό «το όχημα για την αλλαγή πορείας της χώρας προς μια νέα εποχή».

Ο κ. Κώστας Μουσουρούλης από την ΝΔ υποστήριξε ότι «στην βάση των συμφωνιών των πολιτικών αρχηγών για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας» περιλαμβάνεται και η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από το κόμμα του τονίζοντας όμως πως «η ΝΔ κάτω από οριακές συνθήκες έβαλε πλάτες στη χώρα και σε κανέναν άλλο».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ο κ. Πάυλος Μαρκάκης χαρακτήρισε τα μεγέθη του προϋπολογισμού ως «υψηλού ρίσκου» αλλά αποσαφήνισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει. Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) μίλησε για «βάρβαρο προϋπολογισμό που οδηγεί σε ταξική εξαθλίωση», ενώ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για αλλαγή στάσης απέναντι λέγοντας «Θυμάμαι τον κ. Μαρκάκη να καταγγέλλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ τώρα το υπερψηφίζει. Και η ΝΔ καταψήφιζε και τώρα ψηφίζει. Η μέρα με την νύχτα».